söndag 6 maj 2012

Dags att förgro potatisen...

Det är väl i senaste laget som vanligt, men bättre sent än aldrig??? Vi har köpt jordgubbsplantor o sättlök också. Det blir lagom med ett par rader potatis, lök, jordgubbar, morötter o sallad för vårt lilla grönsaksland. Det brukar mest bli ogräs, men skam den som ger sig!
Tiden här ute på landet är så skön. Även om det är mycket jobb hela tiden (och Johan får dra det tyngsta lasset) så är det så underbart skönt att komma hit. Idag upptäckte jag att körsbärsträden blommar. En härlig tid just nu när fruktträden blommar!

Körbärsblommor
I fredags var det ju dagen D för Ia. Jo, det var nu äntligen dags att åka till Linköping och Valla djursjukhus för att avlägsna tandsten och dra ut tänder som satt på trekvart. Det har påtalats vid flera tillfällen att hon har mycket tandsten som måste tas bort. När hon kastrerades i juni förra året sa veterinären som opererade henne att hon hade mycket tandsten som hon tyckte var befogat att avlägsna när operationssåret var läkt och fint. Vi besökte Strömsholm i november förra året och samma budskap fick vi därifrån. "Boka tid för tandsanering!!!" Usch o fy, så nervös jag varit för detta, eftersom vi höll på att förlora henne vid förra narkosen i juni. Men måste man så måste man! När vi så kom upp till Linköping på morgonen i fredags och veterinären kollar henne, så tycker hon att det är mycket mindre tandsten nu än vad det var i juni... Men hallå, kan det vara sant??? Tandläkaren tittade på henne också och han tyckte inte att det var akut alls... De tyckte att riskerna med narkosen var så stora och att hon faktiskt såg bättre ut i munnen. Så det enda vi fick ut av besöket var ett glädjande besked att hon såg bättre ut + att vi passade på att ta lite blodprover när vi ändå var där. Så skönt att slippa söva henne! Nu borstar vi tänderna varje dag... inte poppis! ;)
Vi passade på att shoppa lite teknik på Elgiganten. Ny dator + tv till köket. Har kännts så tomt och ensamt på frukosten sedan frukosttvn gått sönder. :)

Nu ska det fixas lite ute i trädgården. Sedan drar vi hem till Vimmerby igen. Ny vecka står för dörren och massor att fixa med innan Dvärgschnauzerträffen i Vårgårda går av stapeln på fredag. Tjoho! Äntligen är det dags att träffa alla nya små skäggkompisar och nya stora kompisar i form av mattar och hussar.
Dags för rabarberpaj!!

Herr och fru Trana under inflygning.


Ha det finemang alla!!!

P.S Det gick fint att blogga från nya datorn!!! D.S



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar