lördag 15 september 2012

Skäggträff!

Så har vi då varit på den härliga dvärgschnauzerträffen som vi längtat så länge efter! Vi packade bilen full av grejer så jag var jättenervös att Clara och Isa som vi hämtade upp i Norrköping inte skulle få plats.
Hur länge skulle vi vara bort? Två veckor??? :))
Men det gick bra, Johan är en mästare på att packa. Det sista tryckte vi in med hjälp av skohorn, sedan var det bara att stänga och tuta och köra mot Strömsholm. Vi hade totalt 30 mil att köra, men det gick hur bra som helst. Hundarna höll sig lugna längst bak i bilen och lilla Isa låg i baksätet i Sagas sköna bädd med säkerhetsbältet tryggt om kroppen.

Isa undrar vart vi ska åka... <3
Det var så kul att äntligen få träffa de härliga tjejerna från Norrköping. Typiskt nog hade lilla Isa börjat löpa precis dagarna innan avfärd, men det hindrade inte de härliga tjejerna från att följa med!

Skönt att äntligen vara framme i vackra Strömsholm!

Här råder det ingen tvekan om att det är DS-träff på gång!!!
Kolla den fina orangea skylten!!!


När vi kom fram till Vandrarhemmet hade redan många kommit. Många kära återseenden och många nya bekantskaper! Kanonkul!

Vi ägnade fredagskvällen åt att äta pizza och att installera oss o prata med alla goa vänner! Vi fick ett jättefint rum med jättesköna sängar och egen toalett! Så lyxigt!!!

Alla var hungriga som vargar efter resan till Strömsholm!
Emma och Harry hade åkt tåg från Skellefteå hela natten!
Imponerande!!! <3

Ingvar drar en av sina roliga skrönor! :))
Lördagen var fylld av skojiga aktiviteter. Först fick vi göra ett studiebesök på Strömsholms djursjukhus. Det var Åsa Nordin som visade oss runt och pratade om sjukhusets verksamhet. Mycket bra och givande besök. Det var skojigt för mig att få gå med trots att vi varit där så många gånger med Ia. Att få vara i dessa lokaler utan oro för sjuk hund var något helt annorlunda. Så skönt!

Åsa tillsammans med sina två ds-damer
hälsar oss välkomna till sjukhuset .
Foto: Monica Berg
Många olika grenar skulle avverkas av våra duktiga hundar. T.ex. Bära grisöra.
Tävlingsreglerna för grenen "Bära grisöra" var något "luddiga"
så jag och Saga fixade det på vårt eget sätt... :))
Foto: Bo Mattiasson
Vi fick också se Badbollsrace. Springa fortast. Många priser delades senare ut till vinnarna. Under lunchen pratade Ann Charlotte om hundmassage. Hon visade ut lätt massage som man kan göra på sin hund. Mycket uppskattat! Som "modell" hade hon sin fina tik Olga. Ann-Charlotte visar hundmassage (Loves fina film)

Vi delades också in i olika grupper där vi fick gå runt på olika stationer och lära oss mer om: Pälsvård, agility, spår och information om hur vi kan använda Aloevera till våra hundar och till oss själva. Tyvärr kom ett åskväder och drog förbi precis när vi var uppe i dessa aktiviteter. Jag såg inte en enda hund som reagerade med rädsla på åskan. Underbart!

Här får Saga hjälp med sina buskiga ögonbryn av
Ulla Hedström. <3
Det som var riktigt roligt var att Love Melander var med oss hela helgen och filmade oss. Vi kommer att få köpa varsin DVD senare när han har redigerat klart allt material. Såå kul! Med den vetskapen så tog vi inte speciellt många bilder eller videor den här träffen.

På lördagkvällen hade vi lite spex och god mat på schemat. Ulla, Mahlin, Sangita, Monica, Anne-Lee och jag klädde ut oss till de ryska gummorna och försökte oss på att framföra bidraget "Come on and dance" med svensk översättning. Det gick sådär, kan jag säga, men det kickade igång lördagskvällen på ett skojigt sätt! :)

Efter det var det dags för kvällens höjdpunkt: Dogwalk. Några ställde upp och visade sin hund i något fint plagg och matte/husse visade också något som matchade fint till hundens plagg. Bejublade framträdanden!!! :))

Johan och Saga matchar varandra fint...! ;-))

Mahlin och Otto! Otto visar sina
fina benvärmare som är superbra
att ha för att förhindra snöklumpar
i benhåren!
Foto: Bo Mattiasson
Anne-Lee och Fliza. Tjusigt värre!!!
Foto: Bo Mattiasson

Monica och Tessie! Tessie har nitar
och rosa läder i HD-stil. Observera
kepan!!! Monica har dagen till ära
samlat ihop schnauzerull och fixat
frillan med detta!!!! :))
Foto: Bo Mattiasson
Ja, detta var några av de fina ekipagen vi fick se i dogwalken!

Ia blev för andra gången utsedd till att ha "Träffens snyggaste skägg". Ärofyllt som bara den!!! <3

Söndagens höjdpunkt var agility med levande hinder. Jag bidrog med att stå bredbent tillsammans med två kompisar så vi bildade en tunnel. Några stod som slalompinnar och någon låg ner och var hopphinder. Saga och jag kom på en hedrande tredjeplats och fick fina priser för detta.



Träffens finaste skägg till vänster. <3
Bronsmedaljören i agility till höger! <3
Hemresan gick bra och vi var trötta och nöjda efter helgens stora upplevelse!

Isa var nog tröttast av oss alla!
Hon knoppade in innan vi lämnat
Strömsholm! <3
Att arrangera och hålla ihop ett så stort evenemang som detta är är inte lätt! Vi var totalt 42 hundar och lika många hussar och mattar (kanske till och med fler...) Är imponerad av Mahlin och Anne-Lee som fixat allt detta. Tusen tack för allt!!!
Nu längtar vi efter nästa gång vi ses!!!!
Kram till er alla som orkat läsa allt jag skrivit. Fler bilder finns att se för er som är medlemmar i vår Dvärgschnauzergrupp under fliken foton på gruppens sida.


Tack också till alla fantastiska skäggägare och deras sköna skäggisar! Snacka om att vi är ett skönt gäng och att vi fått möjlighet att träffas på det här sättet är i grund och botten allas vår goa Mahlin Berglund som startade facebookgruppen "Dvärgschnauzer" år 2006. Jag är så tacksam att få vara med i gruppen! Så många fina vänner man fått! <3<3<3


/Helen, Johan, Saga och Ia



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar